Tervehdys!


Blogi toistaiseksi tuolla. Sisustusaiheisia postauksia löydät tällä hetkellä myös täältä http://kimpsulikampsuli.blogspot.fi

keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Koti joulukuntoon
Ei tässä malta odottaa ensivuoden puolelle, vaan pakko julkaista jotakin jouluaiheista!! Joulu on ihanaa aikaa laittaa koti mieleisekseen ja tunnelmaa on helppo luoda valoilla, kukilla, koristeilla ja tekstiileillä. Näin aikuisena kun lahjat ovat toisarvoisia, niin itse tunnelman luominen on sitäkin tärkeämpää. Tänä vuonna ihanuutta lisää todella valkoinen joulu! Ainakin etelässä pakkaslunta on satanut riittämiin. Tätä joulua varten en itse hankkinut mitään uutta kukkia ja kolmea joulupalloa lukuunottamatta. Joulukuusenkoristeita tuli jonkin verran tehtyä itse. Perinteistä koristenauhaa korvaamaan revin pellavasta suiruja ja letitin niitä yhdessä pitsinauhan kanssa. Jämäpaloista solmin "myttyjä" , joihin ompelin kiinni koristeelliset paperisydämet.
Sitten vielä muutama lapsen kanssa leivottu lumihiutalepipari koristeeksi
Ajattomat pellavaverhot saivat jouluista ilmettä tontuista, jotka on ripustettu verhoon hakaneuloilla
Keittiönpöydälle ompelin tonttuaiheisen pöytäliinan parivuotta kaapissa seisoneesta joulukankaasta
Talvinen kukka-asetelma syntyi pyöreän lasimaljakon pohjalle lisätystä toppavanusta, valosarjasta, hopeanlangan oksista ja jouluruususta. Kukka on suojaruukussa, joten kastelu käy normaaliin tapaan. Vinkki: osta syksyllä puutarhamyymälästä useampi ruukku hopealankaa. Istuta kasvit isompaan ruukkuun tai jätä sellaisenaan parvekkeelle tai terassille odottelemaan. Kastele niitä normaaliin tapaan. Joulun lähestyessä leikkaa kasvusto ihan tyvestä poikki ja tee sisälle erilaiseia asetelmia. Kasvin oksat kuivuvat, mutta säilyvät pitkään kauniina.
Tässä kuvassa hopealankaa on vain maljakon suulla.
Hauska Muumi-aiheinen kuusenalusmatto löytyi viime tammikuussa Sokoksen löytökorista ja ilahduttaa lapsenmielisiä.
Lopuksi ompelin vielä alkusyksystä hankitusta harmaasta lammaskankaasta tyynyn, joka käy niin keittiöntuoliin kuin olohuoneeseenkin.
ILOISTA JOULUA KAIKILLE!

1 kommentti:

  1. Jouluruusu on minun joulun lempikukka! Tuo kuusenalusmatto on aivan ihana!!

    VastaaPoista