Tervehdys!


Blogi toistaiseksi tuolla. Sisustusaiheisia postauksia löydät tällä hetkellä myös täältä http://kimpsulikampsuli.blogspot.fi

keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Tunnelmallisen eteisen sisustusvinkit!

Mieli lepää seesteisessä ja tunnelmallisessa kodissa. Oletko pohtinut, millaisista elementeistä sinun kotisi viihtyisyys rakententuu? Lähdetään liikkeelle kodin eteistiloista. Eteinen on yksi kodin haasteellisimmista tiloista sisustaa. Se kertoo kodin asukkaista ja heidän elämäntyylistä. Parhaimmillaan se toivottaa asukkaat ja vieraat tervetulleeksi. Usein pieni pimeä ikkunanton tila ei kuitenkaan ole helpoin sisustettavissa oleva kohde. Välikulkutilana se kerää magneetin lailla kenkäkasoja, vaatteita sekä epäpuhtauksia ulkoa.


Kodin eteistiloiksi voidaan lukea asuntotyypistä riippuen erilaiset tuulikaapit, sisääntuloaulat, käytävät ja mahdolliset portaikot. Toimivan eteisen sisustussuunnittelu lähtee liikkeelle kartoittamalla kodin asukkaiden toimintatavat ja arkirutiinit. Tämän jälkeen on aika tehdä esteettiset sisustusratkaisut. Valitse suurille pinnoille vaaleita neutraaleja sävyjä. Leikittele materiaaleilla, muodoilla ja väreillä tilan somistusvaiheessa. Viisi pientä eteisen sisustusideaa. Poimi itsellesi käyttöön sopivimmat!

1. Älä pidä eteistiloja varastona! Kodin viihtyisä tunnelma ja siisteys kulkevat käsikädessä. Pidä esillä vain päivittäin käytössä olevat vaatteet ja tavarat. Huomioi säilytyskalusteiden monipuolisuus ja riittävä määrä.
2. Puhtautta vaivattomasti! Valitse pesunkestäviä pintamateriaaleja. Hyvä eläväpintainen lattiamatto kerää ulkoa tulevat epäpuhtaudet.  
3. Tunnelmaa väreistä ja materiaaleista!
Luonnonmateriaalit, neutraalit värit ja pehmeälinjaiset muodot luovat ympärilleen rauhallista tunnelmaa. 
4. Sisusta ekokalusteilla! Yksilölliset kalusteet löydät kirpputoreilta, kierrätyskeskuksista tai huutokaupoista. Väitän, että trendimyymälöissä on usein tarjolla massatavaraa. Haasta itsesi ja kuluta vastuullisesti. Entisöi ja tuunaa vanha kalusteesi uuden näköisesksi.
5. Somista kierrätysmateriaaleilla! Kehystä peili vanhoilla ikkunanpokilla ja sujauta sateenvarjo vanhaan voikirnuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti