Tervehdys!


Blogi toistaiseksi tuolla. Sisustusaiheisia postauksia löydät tällä hetkellä myös täältä http://kimpsulikampsuli.blogspot.fi

torstai 17. tammikuuta 2013

Home Sweet Home -kangassydänten ompeluohje!

Pakkaspäivinä on hyvää aikaa tehdä käsitöitä. Tässä Kirsikka-ystäväni laatima helppo ohje kangassydänten ompeluun. Nautinnollisia käsityöhetkiä kaikille.

1. Piirrä ja leikkaa kankaasta 2 sydäntä. Noin 12cm korkeita ja 10cm leveitä, lisää 1/2cm:n saumanvarat.

2. Kirjoita Word-ohjelmalla haluamallasi kirjasintyylillä erilaisia tekstejä. Esimerkiksi Home Sweet Home ja tulosta ne silitettävälle kopiopaperille haluamallasi värillä. Kuvan sydämissä on käytetty tummanruskeaa väriä. HUOM! TEKSTI PITÄÄ TULOSTAA PAPERILLE PEILIKUVANA! Leikkaa teksti paperilta, ja silitä se harson päältä sydämen toisen puoliskon keskelle.

3. Ompele koneella pitsi tekstin alapuolelle.

4. Solmi juuttinarusta pieni ripustuslenkki. Aseta sydämen puoliskot oikeat puolet vastakkain niin että tekstipuoli jää sisäpuolelle. Ompele koneella sydämet kiinni toisiinsa ja kiinnitä samalla ripustuslenkki sydämen yläpuolelle keskikohtaan, jätä pieni aukko toiseen pitkään sivuun täyttämistä varten.

5. Tee terävillä saksilla pieniä aukileikkausviiltoja saumanvaroihin, varsinkin sydämen pyöreisiin kohtiin.

 6. Käännä nyt sydän oikeinpäin ja muotoile sitä samalla sormin sisäpuolelta jotta saumat kääntyvät kauniisti. Täytä sydän vanulla ja ompele aukko käsin kiinni pienin harsipistoin. Kiinnitä lopuksi nappi koristeeksi sydämen yläpuolelle keskikohtaan, aivan ripustuslenkin juureen.


terveisin,
Johanna

PS. Helmikuun aikana pääsemme tutustumaan Kirsikan luovaan kerrostalokaksioon. Seuraa blogia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti